Театрална школа за деца

Детска къща „Приказка без край“ дава възможност на деца над 5 години да развиват своите артистични умения в групата по актьорско майсторствo.

По време на часовете децата се занимават с актьорско майсторство, сценична реч, сценична пластика и още много важни инструменти за овладяването на актьорската професия. Освен това развиват и полезни умения като правоговор и дикция, пластичност, правилна стойка, ритмичност, въображение, съобразителност. В творческа атмосфера и в средата на свои връстници децата могат да се освободят от притесненията си от сценично представяне, да поиграят и да разгърнат своите възможности за себеизразяване.

Родителите имат възможност да видят резултата от работата на децата си в представления и етюди, които малките актьори ще представят по време на курса.

детска театрална школа

Театралната школа на Детска къща „Приказка без край“ отваря отново врати през 2024 г за артистични хлапета.

Водещ на школата е актрисата Костадинка Аратлъкова–Тошева, позната на малки и големи от сцената на театър „Възраждане“.

Костадинка е завършила НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 2015 г. Превръщането й в майка засилва желанието и да работи с деца и да предаде знанията и опита си на сцена на по-малките.

Заниманията на школата ще се провеждат всяка събота, ранен следобед в уютния дом на „Приказка без край“.

Какво приключение очаква малките актьори, разказва Костадинка Аратлъкова: „За мен ще е голямо удоволствие заедно да се изправим пред изпитанията на театъра. Както всичко и в актьосткото майсторство има техники и ще се опитаме заедно да ги изследваме, като за мен е важно да вземем максимално много от процеса, а не да гоним само резултата. За тази цел ще опитваме много различни техники под формата на игри и упражнения, ще се запознаем с темпото и ритъма, с какво е то гласът, емоцията, ще узнаем колко е важно дишането и партньорството на сцената. Заедно може да играем на куклен театър и с общи сили да създадем нещо свое и да направим първи крачки на сцена. За мен ще е безкрайно вълнуващо да се впуснем заедно в това приключение!“

Условия за участие:

Кога? – Всяка събота, следобед
Къде? – Детска къща „Приказка без край“, ул. „Кръстьо Сaрафов“ 41
Очакваме артистични деца на възраст 5-10 г.
Месечна такса за един участник: 80 лв.
Школата ще стартира при набирането на група от 8 деца.
За записване: mail@prikazkabezkrai.com