Занималня

Детска къща „Приказка без край“ предлага възможност за деца над 2 г. да играят и да се обучават в среда, близка до домашната, всеки делничен ден. Групата за игра позволява на детето ви да се включи и социализира в средата на връстници съобразно собствения си темп на адаптация. Заниманията протичат в уютна атмосфера и под ръководството на грижовни възпитатели. Броят на децата в групата е ограничен до 15-17, което позволява индивидуално внимание и работа с всеки малък участник.

Денят в нашия учебен център:

Нашите възпитатели осигуряват разнообразни занимания и стимули за детското развитие, съобразени с изискванията за подготовка на децата в различната възрастова група. Програмата на занималнята предоставя възможност за творчески игри, чрез които децата опознават света и изразяват себе си. В работата на групата са включени: обучителна програма с учебни помагала, занимания с чужд език, музикални занимания, игрови и спортни дейности на открито – къщата разполага с просторен собствен двор, арт ателиета. Програмата предвижда забавни активности и процеси, които децата да наблюдават и на които да подражават учейки – учим се на обич към природата като полагаме грижи за нашата билкова градина, изграждаме къщички и хранилки за птици, понякога приготвяме сами храната си. На децата се разказват приказни истории, които обогатяват и възпитават чувствата, и дават силна подкрепа на въображението, речта и представите.

~ Учебен процес. Децата се разделят в групи според възрастовите им различия при провеждането на учебните дейности. Темата на работа в заниманията е разработена според учебните цели за всяка възраст. Занятията са в посока развитие на езиковите и речеви умения, творчество и фина моторика, природа, музикална култура и ритмика, ориентиране на детето в пространството, социални умения и познания за света около нас.

~ Чуждоезикови, музикални и спортни занимания: Децата изучават английски език два пъти седмично, имат музикален час и спортни занимания всяка седмица. Допълнително предлагаме арт ателиета, курс за ранно ограмотяване, театрална школа и балет за нашите малки посетители.

~ Игра на открито. Ежедневно излизаме навън освен при неблагоприятни природни условия – мъгла, дъжд, силен вятър.

Годишен ритъм
~ През годината децата участват в подготовка на традиционни празници, обвързани с българския бит и култура. Заедно с малките ни възпитаници празнуваме смяната на сезоните, Коледа, Баба Марта, Великден, участваме в разлини творчески ателиета по случай празника на майката и на таткото и други.

Пред децата каним актьорски състави, които представят занимателни и възпитаващи представления.

Нашите „правила“:
Правилата за поведение в групата за игра са въведени в процеса на работа, за да изграждат в децата основни умения за социализация в извънсемейна среда.

Нашите правила са:

  • Отнасяме се мило и внимателно един към друг
  • Не се нараняваме
  • Не използваме груби думи
  • Грижим се за природата и вещите около нас
  • Поддържаме чисти и подредени местата, в които играем

Запознаваме родителите на децата в групата с тези правила, тъй като разчитаме на тяхното съдействие за утвърждаване на тази практика и у дома. Целта ни е да бъдем естествено продължение на домашната среда – място, на което децата ви срещат добри приятели.