Театрална школа за деца

Къщата за четящи хлапета дава възможност на деца над 5 години да развиват своите артистични умения в групата ни по актьорско майсторство. Школата е забавно и полезно занимание, както за тези, които искат в бъдеще професионално да се занимават с театър, така и за онези, които просто обичат да се забавляват, като се превъплъщават в различни образи и изпълняват разнообразни актьорски задачи.

По време на заниманията децата се занимават с актьорско майсторство, сценична реч, сценична пластика и още много важни инструменти за овладяването на актьорската професия. Освен това развиват и полезни умения като правоговор и дикция, пластичност, правилна стойка, ритмичност, въображение, съобразителност. В творческа атмосфера и в средата на свои връстници децата могат да се освободят от притесненията си от сценично представяне, да поиграят и да разгърнат своите възможности за себеизразяване.

Родителите имат възможност да видят резултата от работата на децата си в представление и етюди, които малките актьори ще представят по време на курса.

Детска къща „Приказка без край“ провежда школа по актьорско майсторство и за възрастни.

Всички желаещи, които са мечтали да се потопят в магията на театъра, са добре дошли. Със или без опит на сцена, ние ви гарантираме, че скоро няма да искате да слезете от нея и ще ви предоставим тази възможност!

С какво се занимаваме:

  • упражнения за концентрация, наблюдателност и внимание;
  • сценично движение;
  • техника на говора, овладяване и усъвършенстване на говорните умения;
  • работа върху монолози и диалози.

Крайната ни цел: ПИЕСА.

Чрез работата в нашата школа ще развиете своите качества и ще подобрите уменията си за изразяване, общуване, творческо мислене, работа в екип. Това е само малка част от възможностите, които професията на актьор може да ви даде дори ако се занимавате на любителско ниво. Ще имате възможност да срещнете нови приятели, а и да преоткриете стари!

Обещаваме ви минути с много смях, разтоварващи техники и забавления, а през цялото време ще опознаваме себе си и ще се видим в нова светлина – светлините на прожетора!

Ръководител на театралната школа да деца и възрастни: Гергана Костова – актриса и преподавател по актьорско майсторство за драматичен театър.